Back to All Events

Friction Building

  • Extra City Eikelstraat 31 Antwerpen Belgium (map)
echangeur.jpg

Filmprogramma samengesteld door Anne Reijniers en Rob Jacobs.

Of het nu gaat om oude monumenten of nieuwe plaatsnamen, de spanningen rond het koloniale erfgoed van onze steden nemen toe. Hoe gaan we om met koloniale beelden die nog steeds in onze straten leven? Wat doen we met al die koloniale gebouwen?

Vier films, gemaakt in vier verschillende contexten, tonen ons hedendaags gebruik van de overblijfselen van een gewelddadig verleden, van een Franse gevangenis in Senegal die werd omgevormd tot een ambachtelijk atelier, tot een imperialistisch standbeeld in Portugal dat een toeristische attractie is geworden.

'Friction Building' is een kortfilm avond samengesteld door filmmakers Anne Reijniers en Rob Jacobs, zij zullen hun werk 'Échangeur' tonen als onderdeel van het programma.

http://extracitykunsthal.org/activiteiten/friction-is-building-15022018