ACHTERGROND

bsoabr.jpg

In 2012 startte Koen Bleuzé onder de naam Cordon Coffee een kleine koffiebranderij op. Begonnen als een probeersel op de slaapkamer, groeide verder uit tot een probeersel in Het Bos. Tot 2014 werd Cordon Coffee in Antwerpen per fiets geleverd aan huis. In zijn zoektocht naar interessante samenwerkingen, nam hij vanaf de opening van Het Bos in mei 2014, de Bosbar in handen.

In februari 2015 werd het, door de aanschaf van een grotere koffiebrander, mogelijk om samen met Thijs Paijmans en Arno Kempynck de eenmanszaak Cordon Coffee om te vormen tot De Imagerie vzw. Het oorspronkelijke idee van De Imagerie was het ontwikkelen en ondersteunen van audiovisuele en socio-culturele projecten met het geld dat voortvloeide uit de economische werking van de organisatie, met name de branderij en de bar. In 2015 werden, voornamelijk in opdracht, reportages gemaakt voor o.m. Boskamp, De Brigade, SIS0 Marco Polo en Hart Boven Hard.

1f.jpg

In de zomer van 2016 organiseerde De Imagerie in samenwerking met Anne Reijniers en Eva van Tongeren voor het eerst Visite Filmfestival. Sindsdien maken beide filmmaaksters deel uit van de kernwerking. Binnen De Imagerie werken ze aan hun eigen films en stellen ze twee keer per jaar i.s.m. met de rest van de groep het programma van Visite samen.

Schermafbeelding 2017-10-22 om 3.31.34 PM.png

De eerste volwaardige productie van De Imagerie was de documentaire Échangeur (2016). Een film van Anne Reijniers en Rob Jacobs. Een documentaire over hedendaagse representaties van kolonialisme in Kinshasa. De film ging in première in Het Bos en heeft sindsdien een lange weg langs festivals, musea en andere vertoningsplekken afgelegd. Momenteel werken Anne en Rob aan een opvolger. De projecten en films waar wij momenteel aan werken kan je vinden onder de hoofding De Imagerie.

 

 

 

Schermafbeelding 2017-10-22 om 3.08.06 PM.png

Sinds begin 2016 is Charlotte Koopman deel van De Imagerie. Onder de noemer van Otark presenteert ze reeds jarenlang op regelmatige basis haar fascinatie voor eten, film en muziek. Elke zondag kookt Charlotte een ochtendlijk diner in Otark’s Breakfast Club. Alles wat in de pan beland is afkomstig van tientallen Antwerpse buurtwinkels en markten. De ravioli’s zijn zelfgerold, de sahmountjes komen van de befaamde Snack Chabab. Op zondag proef je het resultaat van handwerk en slapstick, in samenwerking met de fijngevoelige vingercombinaties van Hadas Cna’ani, Gitte Le Bruyn, Miljan Vukicevic en Anouk Peeters. Op Garlic&Jazz looken ze samen met Joachim Badenhorst en Bei Tan, tijdens Otarkino komt Vincent Stroep in beeld.

sc6.jpg

Ten slotte vermelden wij graag dat wij, in tegenstelling tot bij het begin van De Imagerie, geen onderscheid meer maken tussen artistieke en economische activiteiten. Alle deelwerkingen van onze organisatie zijn evenwaardig en ondersteunen elkaar op diverse manieren. Wij zien onze organisatie als volgt:

De Imagerie bestaat uit en door de samenwerking tussen Cordon Coffee, de BosbarOtark en verschillende filmmaaksters en -makers. Wij maken ontbijten en diners, produceren, schrijven en draaien films, organiseren filmfestivals, lezingen en screenings, branden koffie en bouwen zo nu en dan een installatie.