De Imagerie / Projecten / Ten Slotte / 2016

TEN SLOTTE 2016

ten slotte.jpg

De Imagerie, Het Bos en Escautville organiseren in de laatste maand van het jaar een audiovisueel slotweekend.

EXPORUIMTE - DOORLOPEND
• 16/12: 18u00 - 00u00
• 17/12: 12u00 - 00u00
• 18/12: 09u00 - 18u00

LISA SPILLIAERT / GROWTH RECORD / VIDEO  Growth Record is een biografisch geïnspireerd project op lange termijn dat het groeiproces van een kind in Japan volgt, met tussenpauzes van ongeveer een jaar, waarmee de kunstenares zich schijnbaar verbonden voorstelt. In een coproductie tussen LLS 387 en Escautville realiseerde Spilliaert dit jaar het derde deel. Tijdens het slotweekend zullen de drie delen van Growth Record doorlopend te bezichtigen zijn.

LISA SPILLIAERT / GROWTH RECORD / VIDEO
Growth Record is een biografisch geïnspireerd project op lange termijn dat het groeiproces van een kind in Japan volgt, met tussenpauzes van ongeveer een jaar, waarmee de kunstenares zich schijnbaar verbonden voorstelt. In een coproductie tussen LLS 387 en Escautville realiseerde Spilliaert dit jaar het derde deel. Tijdens het slotweekend zullen de drie delen van Growth Record doorlopend te bezichtigen zijn.

LIEN HUWELS / STUDIES IN BLACK, STUDIES IN WHITE/ PROJECTIE  De beeldtaal die Lien Hüwels hanteert is vol van subtiele referenties naar de film- en kunstgeschiedenis, waardoor de voorgestelde poses nooit leeg, maar vertrouwd lijken. De bewust gekozen armoede in haar beeldtaal – de keuze voor zwart-wit, het lage standpunt van de camera, de povere setting in het algemeen – buigt Lien Hüwels om naar een poëtische melancholie.

LIEN HUWELS / STUDIES IN BLACK, STUDIES IN WHITE/ PROJECTIE
De beeldtaal die Lien Hüwels hanteert is vol van subtiele referenties naar de film- en kunstgeschiedenis, waardoor de voorgestelde poses nooit leeg, maar vertrouwd lijken. De bewust gekozen armoede in haar beeldtaal – de keuze voor zwart-wit, het lage standpunt van de camera, de povere setting in het algemeen – buigt Lien Hüwels om naar een poëtische melancholie.

BENJAMIN VERHOEVEN / SCANNED LOCOMOTION / LIVE INSTALLATIE  'Scanned Locomotion' is een onderzoek naar hoe beweging zich binnen een beeldkader relateert tot het scan procedé. Het bouwt voort op Benjamin Verhoevens vorig werk 'Sculptural Movement' (2014) waar hij al gebruik maakte van verschillende camerastandpunten ten opzichte van stilstaande sculpturen. Gedurende het weekend zal Benjamin Verhoevenop bepaalde momenten live aan het werk te zien zijn tijdens de toepassing van het scan procedé.

BENJAMIN VERHOEVEN / SCANNED LOCOMOTION / LIVE INSTALLATIE
'Scanned Locomotion' is een onderzoek naar hoe beweging zich binnen een beeldkader relateert tot het scan procedé. Het bouwt voort op Benjamin Verhoevens vorig werk 'Sculptural Movement' (2014) waar hij al gebruik maakte van verschillende camerastandpunten ten opzichte van stilstaande sculpturen. Gedurende het weekend zal Benjamin Verhoevenop bepaalde momenten live aan het werk te zien zijn tijdens de toepassing van het scan procedé.

JOHAN GRIMONPREZ / SHADOW WORLD / VERTONING + LEZING  In Shadow World weeft Johan Grimonprez naadloos talking heads, archiefmateriaal en filosofische bedenkingen door elkaar in een krachtig betoog tegen de wereld van duistere achterkamers en een pleidooi voor meer samenwerking, openheid en dialoog. Na de film geeft Johan Grimonprez een lezing over zijn recentste documentaire. Hij bespreekt fragmenten uit Shadow World en confronteert deze beelden met dingen die de eindversie niet gehaald hebben. Waaronder ook een versie die de wapendealer Riccardo Privitera meer in het daglicht plaatst.   Naast zijn recent werk zal Johan Grimonprez ook beelden meebrengen en vertellen over oudere projecten zoals DOUBLE TAKE, zijn webprojecten (TV DINNERS) en over zijn werk rond Radical Ecology.

JOHAN GRIMONPREZ / SHADOW WORLD / VERTONING + LEZING
In Shadow World weeft Johan Grimonprez naadloos talking heads, archiefmateriaal en filosofische bedenkingen door elkaar in een krachtig betoog tegen de wereld van duistere achterkamers en een pleidooi voor meer samenwerking, openheid en dialoog. Na de film geeft Johan Grimonprez een lezing over zijn recentste documentaire. Hij bespreekt fragmenten uit Shadow World en confronteert deze beelden met dingen die de eindversie niet gehaald hebben. Waaronder ook een versie die de wapendealer Riccardo Privitera meer in het daglicht plaatst.
 
Naast zijn recent werk zal Johan Grimonprez ook beelden meebrengen en vertellen over oudere projecten zoals DOUBLE TAKE, zijn webprojecten (TV DINNERS) en over zijn werk rond Radical Ecology.

THEATERZAAL - ZONDAG
• 18/12: 13u00 - 14u30: Vertoning Shadow World
• 18/12: 15u00 - 18u00: Lezing Johan Grimonprez