De Imagerie / Projecten / Ten Slotte / 2017

21-23 en 28-30 december 2017: TEN SLOTTE 2

De Imagerie, Het Bos en Escautville slaan voor een tweede maal de handen in elkaar om het jaar in ere af te sluiten. Ten Slotte 2 is een zesdaags audiovisueel programma dat dit jaar in teken van ‘Expanded Moving Images’ staat.

 

PROGRAMMA TEN SLOTTE 2 :

DONDERDAG 21 DECEMBER  : ACILMX  OPENING Expo Evelin Brosi and Elvis Bonier  + Performance  Tijdens Ten Slotte bouwen Antwerpse artiesten Evelin Brosi en Elvis Bonier een video-installatie voor een dubieuze maar tevens niettemin redelijk geschikte climax. De opening van de expositie is tevens het startschot van Ten Slotte.  Een zin van eenentachtig letters die leven en werk van Evelin Brosi en Elvis Bonier portretteert.  Met Aav Adhlsu, Beinno Enortt, Aaailnt Arrst & Dijo Alorty.

DONDERDAG 21 DECEMBER : ACILMX

OPENING Expo Evelin Brosi and Elvis Bonier

+ Performance

Tijdens Ten Slotte bouwen Antwerpse artiesten Evelin Brosi en Elvis Bonier een video-installatie voor een dubieuze maar tevens niettemin redelijk geschikte climax. De opening van de expositie is tevens het startschot van Ten Slotte.

Een zin van eenentachtig letters die leven en werk van Evelin Brosi en Elvis Bonier portretteert.

Met Aav Adhlsu, Beinno Enortt, Aaailnt Arrst & Dijo Alorty.


ZATERDAG 23 DECEMBER: 21u00 - 5 euro (enkel avondkassa)  EKSTER INVITES SCOTT GILMORE   Concert + Film program  Ten Slotte neemt de kijker mee op stap langs verschillende projecties en audiovisuele installaties. In samenwerking met het Antwerpse label Ekster, wordt Scott Gilmore (VS) uitgenodigd om zijn muzikaal kunnen te tonen, en de avond af te sluiten. Zijn muziek brengt ons een levendige, gelaagde narratief, doordrenkt van melancholie. Na een cassette genaamd ‘Volume 1’ op het label SFV Records in 2016, bracht hij dit jaar zijn debuutalbum ‘Subtle Vertigois’ uit op Mark Barrott’s International Feel label.

ZATERDAG 23 DECEMBER: 21u00 - 5 euro (enkel avondkassa)

EKSTER INVITES SCOTT GILMORE

Concert + Film program

Ten Slotte neemt de kijker mee op stap langs verschillende projecties en audiovisuele installaties. In samenwerking met het Antwerpse label Ekster, wordt Scott Gilmore (VS) uitgenodigd om zijn muzikaal kunnen te tonen, en de avond af te sluiten. Zijn muziek brengt ons een levendige, gelaagde narratief, doordrenkt van melancholie. Na een cassette genaamd ‘Volume 1’ op het label SFV Records in 2016, bracht hij dit jaar zijn debuutalbum ‘Subtle Vertigois’ uit op Mark Barrott’s International Feel label.


VRIJDAG 29 DECEMBER:  20u30 - 5 euro (enkel avondkassa)  PROJEKTOR  (YU/BE, 2017, 35mm, 17’)  Na de Tweede Wereldoorlog was er een nieuwe belangstelling voor cinema in Joegoslavië en werd de opdracht gegeven aan het bedrijf Iskra om massaal projectors te produceren. De Iskra NP-21 projector is een reliek, een monument van zijn tijd geworden. ‘Projektor’ brengt het maken van een replica in beeld. Van elk onderdeel wordt een mal gemaakt, om vervolgens in brons te worden gegoten. Dušica Dražić (º1979) and Wim Janssen (º1984)maakten een ode aan vakmanschap en handwerk doorheen de twintigste eeuw.

VRIJDAG 29 DECEMBER: 20u30 - 5 euro (enkel avondkassa)

PROJEKTOR (YU/BE, 2017, 35mm, 17’)

Na de Tweede Wereldoorlog was er een nieuwe belangstelling voor cinema in Joegoslavië en werd de opdracht gegeven aan het bedrijf Iskra om massaal projectors te produceren. De Iskra NP-21 projector is een reliek, een monument van zijn tijd geworden. ‘Projektor’ brengt het maken van een replica in beeld. Van elk onderdeel wordt een mal gemaakt, om vervolgens in brons te worden gegoten. Dušica Dražić (º1979) and Wim Janssen (º1984)maakten een ode aan vakmanschap en handwerk doorheen de twintigste eeuw.

VRIJDAG 22 DECEMBER:  20u30 - 5 euro (enkel avondkassa)  CÉLINE GILLAIN  Video-concert-performance  Céline Gillain (°1979) is een Belgische artieste werkende vanuit Brussel. Door in haar werk te experimenteren met performance en video, tracht ze voorbij te gaan aan mentale begrenzingen en zelfbeperkende instincten. Céline Gillain laat het hiërarchisch denken achter zich en zoekt de raakvlakken van verschillende velden om ons gevoel voor fictie en de manier waarop verhalen verteld worden, uit te dagen.  + BENJAMIN VERHOEVEN  Film avant-première  “50.000 SCANS” is onderdeel van het lopende project ‘Scanning Cinema” dat draait rond het scannen van bewegend beeld. Met een flatbedscanner en een monitor wordt een film in één enkel frame gewikkeld, om daarna deze scans bijeen te brengen in een animatiefilm. Dit werk bevat ongeveer 50.000 scans.  Voortbouwend op de bevindingen van een eerder werk ‘Sculptural Movement: Chapter I & II’, focust het video-essay ‘50.000 SCANS’ op hoe de choreografie van het menselijke lichaam in relatie staat tot zijn registratie techniek en hoe het functioneert binnen de gescande realiteit. Het materiaal werd gefilmd tijdens Verhoevens residentieperiode in Het Bos in 2016.

VRIJDAG 22 DECEMBER: 20u30 - 5 euro (enkel avondkassa)

CÉLINE GILLAIN

Video-concert-performance

Céline Gillain (°1979) is een Belgische artieste werkende vanuit Brussel. Door in haar werk te experimenteren met performance en video, tracht ze voorbij te gaan aan mentale begrenzingen en zelfbeperkende instincten. Céline Gillain laat het hiërarchisch denken achter zich en zoekt de raakvlakken van verschillende velden om ons gevoel voor fictie en de manier waarop verhalen verteld worden, uit te dagen.

+ BENJAMIN VERHOEVEN

Film avant-première

“50.000 SCANS” is onderdeel van het lopende project ‘Scanning Cinema” dat draait rond het scannen van bewegend beeld. Met een flatbedscanner en een monitor wordt een film in één enkel frame gewikkeld, om daarna deze scans bijeen te brengen in een animatiefilm. Dit werk bevat ongeveer 50.000 scans. 
Voortbouwend op de bevindingen van een eerder werk ‘Sculptural Movement: Chapter I & II’, focust het video-essay ‘50.000 SCANS’ op hoe de choreografie van het menselijke lichaam in relatie staat tot zijn registratie techniek en hoe het functioneert binnen de gescande realiteit. Het materiaal werd gefilmd tijdens Verhoevens residentieperiode in Het Bos in 2016.


DONDERDAG 28 DECEMBER:  20u30 - 5 euro (enkel avondkassa)  ANJA DORNIEDEN & JUAN DAVID MONROY  16mm screening + performance    Sinds 2010 werken Anja Dornieden (°1984) en Juan David Gonzàlez Monroy (°1983) samen onder de naam OJOBOCA. Dit vertaalt zich als ‘mond-oog’, een uitspraak van Pasolini waarmee hij verwijst naar de camera die de werkelijkheid op een bijna kannibalistische wijze assimileert. Anja en Juans werk staat in het teken van Horrorisme, een gesimuleerde methode voor de innerlijke en uitwendige transformatie.

DONDERDAG 28 DECEMBER: 20u30 - 5 euro (enkel avondkassa)

ANJA DORNIEDEN & JUAN DAVID MONROY

16mm screening + performance

 Sinds 2010 werken Anja Dornieden (°1984) en Juan David Gonzàlez Monroy (°1983) samen onder de naam OJOBOCA. Dit vertaalt zich als ‘mond-oog’, een uitspraak van Pasolini waarmee hij verwijst naar de camera die de werkelijkheid op een bijna kannibalistische wijze assimileert. Anja en Juans werk staat in het teken van Horrorisme, een gesimuleerde methode voor de innerlijke en uitwendige transformatie.TEN SLOTTE 2

21 - 23 en 28 - 30 DECEMBER 2017 IN HET BOS

ANKERRUI 5-7, 2000 ANTWERPEN

met steun van het district Antwerpen


Al vanaf de jaren zestig staan er filmmakers op die voorbij de restricties van traditionele cinema gaan, en het publiek onderdompelen in een omgeving waar ze films participatief kunnen bekijken. Ook in het hedendaagse filmlandschap blijven jonge makers het eenrichtingsverkeer van de klassieke cinema-opstelling uitdagen. Tijdens TEN SLOTTE treden we buiten de traditionele begrenzing van het rechthoekige scherm en nodigen artiesten uit hun audiovisuele performances of installaties te tonen. De klassieke eenrichtingsverhouding tussen publiek en scherm laten we links liggen om op unieke wijze in aanraking te komen met uiteenlopende filmische werken.