De Imagerie / Projecten / Ten Slotte 2018 / 28.12.18

FRIDAY 28 DECEMBER 2018
20:30
online presale

‘Ccà’ (2017, 72’) - Giancarlo Cutrona

Film
€5
Het Bos, Ankerrui 5-7, Antwerpen

‘Ccà’ (2017, 72’) - Giancarlo Cutrona

‘Ccà’ (2017, 72’) - Giancarlo Cutrona

NL / Giancarlo Cutrona (º1986, Catania, Italië) belande na een omzwerving in Antwerpen en leeft en werkt hier als filmmaker en monteur. In Italië studeerde hij eerst Reclame en Communicatie; en vervolgens Visuele Kunsten aan Academie van Schone Kunsten in Catania. Hij maakt in zijn werk gebruik van fotografie, cinematografie en tekst om sociale, antropologische en politieke thema’s in de maatschappij aan te snijden.

Met ‘Ccà’ probeert Giancarlo Cutrona een beeld te scheppen van een Westerse mens die nog steeds in harmonie leeft met de levenscyclus, het tempo en het evenwicht tussen leven en dood van zijn omgeving. Hiervoor gaat hij op een tocht door ruraal Sicilië langs landbouwers, vissers en verkopers. Zij leven in kleine dorpen rond de Etna, tussen de zee en de bergen. De Etna is het middelpunt van de tocht, en die tocht brengt ons op een plek dat iets weg heeft van een dromerige herinnering. Een herinnering die ieder van ons zou kunnen hebben.

EN / Giancarlo Cutrona (º1986, Catania, Italy) studied advertising and then Visual Arts at the Academy of Fine Arts in Catania. After living and traveling through different cities in Europe, he now lives and works in as a filmmaker and editor in Antwerp, Belgium. In his work, he uses photography, cinema and writing to tackle social and anthropological themes in our society.

In ‘Ccà’ Giancarlo Cutrona tries to form an image of a type of Western men who is still accustomed to its environment, the natural cycle of life, its tempo and the balance between life and death. He travels through rural Sicily, meeting farmers, fishermen and merchants. They live in in small villages around the Etna, between the see and the mountains. The Etna is the epicentre of the journey, a journey that brings us to a place that is a dreamlike memory. A memory that could be anyone’s.