Back to All Events

28/02 – 20U30 : Justine Cappelle - Maregrave (2017, 25’) + Pedro Almodóvar - Hable con ella (2002, 112’)

  • Het Bos Ankerrui 5-7 2000 Antwerpen Belgium (map)
FOOD by Otark 19h00 - FILM 20h30

FOOD by Otark 19h00 - FILM 20h30

NL

Justine Cappelle - Maregrave (2017, 25’)

De zee sleurt alles mee wat op haar pad komt, traag veranderend in een kerkhof van verdronken zielen en een verzameling van menselijke objecten. Toekomstige generaties zullen niet gespaard worden: experts voorspellen een stijging van het zeeniveau. Steeds meer menselijk terrein wordt bedreigd om deel te worden van de groeiende verzameling van de zee. ‘Maregrave’ onderzoekt menselijk verval in het verleden om de potentiële dreiging van de stijgende zee beter te begrijpen.

 

Justine Cappelle over Hable con ella (2002, 112’) door Pedro Almodóvar

“De film die ervoor heeft gezorgd dat ik documentaire ben gaan studeren aan Ritcs School of Arts is 'Hable con ella' van Pedro Almodóvar. In zijn film maakt de regisseur plaats voor geloofwaardige en heel menselijke karakters. Eén van de vele redenen waarom Almodóvar mij inspireert, is de manier waarop hij ons onderdompelt in de Spaanse cultuur. ‘Hable con ella’ hielp me bij het vinden van een medium om mezelf uit te drukken.”


EN

Justine Cappelle - Maregrave (2017, 25’)

The sea takes along everything that comes on its path, slowly changing into a graveyard of sunken souls and a collection of human objects. Future generations will not be spared: several experts predict the rise of the sea level. More and more human territory is threatened to become part of the sea's increasing collection. This impressionistic documentary investigates signs of past human decay in order to understand the potential threat of a rising sea.

 

Justine Cappelle on Hable con ella (2002, 112’) by Pedro Almodóvar                               

“The film that ensured me to go study documentary at Ritcs School of Arts is 'Hable con ella' by Pedro Almodóvar. 'Hable con ella' made me realize, just at the right moment, that cinema is much more than the typical happy ending films. In his film Almodóvar portrays very convincing and human characters. One of the many reasons why Almodóvar inspires me, is in the way he immerses us in Spanish culture.”